nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Målet är att bevara havet och kustområden samt omvandla plastskräp till tråd för att göra tyg. FOTO: Thailändska Turistbyrån

Thailand i startgroparna att rena hav från skräp

Thailand är det första landet i Asien att ta del av projektet Upcycling the Oceans, med ambitionen att minska mängden skräp i haven och bevara kustområden.

  • Annons 1

Thailand vill bli en förebild regionalt för grön turism, och är det första landet i Asien att gå med i Upcycling the Oceans – ett gemensamt globalt initiativ av Thailändska Turistbyrån, PPT Global Chemical och Ecoalf Foundation.

Målet är att bevara havet och kustområden samt omvandla plastskräp till tråd för att göra tyg, och i sin tur även kläder och accessoarer. Det tre år långa projektet började på Koh Samet, där lokala fiskare och dykare gick samman för att rena stranden och havsbotten.

När stranden Patong Beach i Phuket, Thailand, städades hittades ett stort antal cigarettfimpar. För att ytterligare minska mängden skräp på stränder, har de thailändska myndigheterna infört rökningsförbud på 20 av de mest populära stränderna i Thailand. Det kan följas av ytterligare ett rökningsförbud på turistbåtar och färjor.

Costa Rica förbjuder engångsförpackningar av plast

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.