nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Textilindustrin ska bli bättre på vatten

En hållbar vattenanvändning. Det är målet med det nystartade nätverket STWI, Sweden Textile Water Initiative.

  • Annons 1

Textil- och skoindustrin bidrar på olika sätt till att försämra vattenkvaliteten genom sina produktionsmetoder och processer. Nu har 24 företag i branschen gått samman i nätverket STWI, Sweden Textile Water Initiative, för att komma till rätta med problemen.

Nyligen hölls nätverkets andra möte i Stockholm. Där enades företagen om riktlinjer som kan vara till hjälp i arbetet med leverantörerna. Man kom även överens om hur nätverket ska jobba de kommande två åren för att bättre förstå och påverka vattenanvändningen i läder- och textilproduktion. Det kan handla om vattenförbrukning, rening av vatten, produktionsteknik, avfallshantering och hur företagen kan påverka olika länders regeringar och lagstiftning som rör vattenfrågorna.

De uppmuntrar även fler företag att bli medlemmar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.