nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Textilindustrin ska bli bättre på vatten

En hållbar vattenanvändning. Det är målet med det nystartade nätverket STWI, Sweden Textile Water Initiative.

  • Annons 1

Textil- och skoindustrin bidrar på olika sätt till att försämra vattenkvaliteten genom sina produktionsmetoder och processer. Nu har 24 företag i branschen gått samman i nätverket STWI, Sweden Textile Water Initiative, för att komma till rätta med problemen.

Nyligen hölls nätverkets andra möte i Stockholm. Där enades företagen om riktlinjer som kan vara till hjälp i arbetet med leverantörerna. Man kom även överens om hur nätverket ska jobba de kommande två åren för att bättre förstå och påverka vattenanvändningen i läder- och textilproduktion. Det kan handla om vattenförbrukning, rening av vatten, produktionsteknik, avfallshantering och hur företagen kan påverka olika länders regeringar och lagstiftning som rör vattenfrågorna.

De uppmuntrar även fler företag att bli medlemmar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.