nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tetra Pak vinner klimatpris

Förpackningsjätten Tetra Pak har tilldelats Skogsindustriernas klimatpris 2010. Anledningen är att de har minskat den mätbara klimatpåverkan med närmare tio procent på fem år.

  • Annons 1

Energieffektiviseringsåtgärder i fabrikerna och köp av grön el. Det är två av de åtgärder som Tetra Paks miljöchef Claes Du Rietz lyfter fram som viktiga för att nå företagets mål – att minska koldioxidutsläppen med tio procent från år 2005 till 2010.

– Vi nådde en minskning med 9,4 procent till förra året och är övertygade om att vi når tio procent i år. Vi har under de här åren ökat försäljningen, så i reella termer har vi förbättrat oss med över 20 procent, säger han.

Råvarans roll

För några dagar sedan fick företaget motta branschorganisationens Skogsindustriernas klimatpris under Skogsnäringsveckan.

– Genom att utse Tetra Pak till pristagare till Skogsindustriernas klimatpris lyfter vi råvarans roll ur ett hållbarhetsperspektiv. Tetra Paks produkter utgår från träfiberns höga funktionalitet, låga vikt och ringa miljö- och klimatpåverkan, säger Marie S Arwidson, Skogsindustriernas vd.

I motiveringen lyfter juryn även fram som positivt att förpackningstillverkaren tar ansvar för skogarna som råvaran kommer från. Enligt Claes Du Rietz arbetar Tetra Pak mycket med FSC-certifierat material.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.