nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Testfamilj ska minska sina utsläpp

Att leva klimatsmart men med bibehållen livskvalitet. Och att minska sina utsläpp från sju till ett ton per person och år. Det ska en testfamilj nu pröva på.

  • Annons 1

Bakom projektet One Tonne Life ligger A-hus, Vattenfall och Volvo Personvagnar. Tillsammans ska de skapa ett hushåll där utsläppen går ned mot ett ton per person och år. Familjen kommer att bo i ett plusenergihus, köra en batteridriven bil som laddas med förnybar energi och få energi från sol och vind.

Husbygget i Hässelby Villastad pågår redan och nu börjar sökandet efter den familj som ska bo och leva i huset under ett halvår från början av 2011.

– Vi ska konkret visa vad det innebär för en familj att leva koldioxidsnålt. Med rätt kunskap, rätt teknik och en konsekvent inställning tror vi att det är möjligt att närma sig ett ton redan i dag, utan att göra för stora avsteg från sitt vanliga liv, säger Torbjörn Wahlborg, chef för Vattenfall Norden.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4