nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Tekniska museet vill bli grönt

  • Annons 1

Tekniska museet är det första museet som har gått med i Svanenklubben. Detta är en del i museets satsning på att bli ett grönt museum. Det innebär att se över all verksamhet utifrån miljöaspekter så som inköp, transport, energieffektivisering och miljödeklarera framtida utställningar.

– Tekniska museet vill bli ett grönt museum och då är de val vi gör, i stort och smått, helt avgörande. Att handla miljömärkt så ofta det går, och ställa krav på vettiga och klimatsmarta produkter, är ett av våra bidrag för ett hållbart samhälle, säger museidirektör Ann Follin.

Tanken med Svanenklubben är att öka efterfrågan på miljömärkta varor och tjänster för att minska den negativa påverkan på miljön.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.