nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tekniska museet vill bli grönt

  • Annons 1

Tekniska museet är det första museet som har gått med i Svanenklubben. Detta är en del i museets satsning på att bli ett grönt museum. Det innebär att se över all verksamhet utifrån miljöaspekter så som inköp, transport, energieffektivisering och miljödeklarera framtida utställningar.

– Tekniska museet vill bli ett grönt museum och då är de val vi gör, i stort och smått, helt avgörande. Att handla miljömärkt så ofta det går, och ställa krav på vettiga och klimatsmarta produkter, är ett av våra bidrag för ett hållbart samhälle, säger museidirektör Ann Follin.

Tanken med Svanenklubben är att öka efterfrågan på miljömärkta varor och tjänster för att minska den negativa påverkan på miljön.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.