nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Taxin som aldrig behöver tankas

Milano Taxi. Det är namnet på Volkswagens nya elbilsprototyp som är specialanpassad för taxitrafik.

  • Annons 1

Under Hannovers bilmässa var det världspremiär för Milano Taxi. Med sin elbilsprototyp vill Volkswagen visa upp en ny generation taxibilar som kan användas i storstäder. Den gröna elbilen är specialanpassad just för taxibruk och för att användas i större städer. Bland annat är det tänkt att skjutdörren på passagerarsidan ska öka säkerheten i turbulent metropoltrafik då alla måste kliva av på trottoarsidan. Därtill har det främre passagerarsätet tagits bort för att lämna utrymme för bagage.

Beroende på hur taxichaufförens körstil ser ut har Milano Taxi en räckvidd på upp till 300 kilometer och när litium-jon-batteriet är urladdat laddas det upp igen till 80 procent av kapaciteten på en timme.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) skapar stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.