nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Taxin som aldrig behöver tankas

Milano Taxi. Det är namnet på Volkswagens nya elbilsprototyp som är specialanpassad för taxitrafik.

  • Annons 1

Under Hannovers bilmässa var det världspremiär för Milano Taxi. Med sin elbilsprototyp vill Volkswagen visa upp en ny generation taxibilar som kan användas i storstäder. Den gröna elbilen är specialanpassad just för taxibruk och för att användas i större städer. Bland annat är det tänkt att skjutdörren på passagerarsidan ska öka säkerheten i turbulent metropoltrafik då alla måste kliva av på trottoarsidan. Därtill har det främre passagerarsätet tagits bort för att lämna utrymme för bagage.

Beroende på hur taxichaufförens körstil ser ut har Milano Taxi en räckvidd på upp till 300 kilometer och när litium-jon-batteriet är urladdat laddas det upp igen till 80 procent av kapaciteten på en timme.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.