nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Taxin som aldrig behöver tankas

Milano Taxi. Det är namnet på Volkswagens nya elbilsprototyp som är specialanpassad för taxitrafik.

  • Annons 1

Under Hannovers bilmässa var det världspremiär för Milano Taxi. Med sin elbilsprototyp vill Volkswagen visa upp en ny generation taxibilar som kan användas i storstäder. Den gröna elbilen är specialanpassad just för taxibruk och för att användas i större städer. Bland annat är det tänkt att skjutdörren på passagerarsidan ska öka säkerheten i turbulent metropoltrafik då alla måste kliva av på trottoarsidan. Därtill har det främre passagerarsätet tagits bort för att lämna utrymme för bagage.

Beroende på hur taxichaufförens körstil ser ut har Milano Taxi en räckvidd på upp till 300 kilometer och när litium-jon-batteriet är urladdat laddas det upp igen till 80 procent av kapaciteten på en timme.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Debatt: Sverige kan bli världsledande inom bio-CCS

Debatt

Sverige kan bli världsledande med bred tillämpning av bio-CCS. Med sammanlagda utsläpp på 30 miljoner ton biogen koldioxid från 38 stora punktkällor finns goda förutsättningar. Det blir dyrt i starten, men på sikt sjunker kostnaderna, skriver Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio – Svenska bioenergiföreningen.