nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tävling ska lyfta hållbar stadsutveckling

Genom det globala initiativet Earth Hour City Challenge hoppas Världsnaturfonden, WWF, att lösningar för hållbar stadsutveckling får större spridning.

  • Annons 1

WWF bjuder in städer från Kanada, Indien, Italien, Sverige och USA att delta i utmaningen. De städer som anmäler sig kommer att rapportera data, åtaganden och handlingsplaner som sedan analyseras av en jury. Juryn kommer att lägga stor vikt vid hur städerna planerar att tillgodose människors dagliga behov, exempelvis bostäder, transport och energi och samtidigt göra dem attraktiva och hållbara. Fem nationella pristagare och en Global Earth Hour Capital kommer att utses i mars 2013.

– Det handlar om att lyfta städernas möjligheter att gå före med lösningar som gör attraktiva och hållbara livsstilar möjliga för alla. Städer har stora fotavtryck men enorma möjligheter att minska dem samtidigt som människor får det bättre, säger Carina Borgström Hansson, expert på ekologiska fotavtryck på WWF.

Förra året lanserades Earth Hour City Challenge för första gången i Sverige och då fick Malmö titeln för sin plan för att åtgärda klimatproblemen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.