nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tävling ska lyfta hållbar stadsutveckling

Genom det globala initiativet Earth Hour City Challenge hoppas Världsnaturfonden, WWF, att lösningar för hållbar stadsutveckling får större spridning.

  • Annons 1

WWF bjuder in städer från Kanada, Indien, Italien, Sverige och USA att delta i utmaningen. De städer som anmäler sig kommer att rapportera data, åtaganden och handlingsplaner som sedan analyseras av en jury. Juryn kommer att lägga stor vikt vid hur städerna planerar att tillgodose människors dagliga behov, exempelvis bostäder, transport och energi och samtidigt göra dem attraktiva och hållbara. Fem nationella pristagare och en Global Earth Hour Capital kommer att utses i mars 2013.

– Det handlar om att lyfta städernas möjligheter att gå före med lösningar som gör attraktiva och hållbara livsstilar möjliga för alla. Städer har stora fotavtryck men enorma möjligheter att minska dem samtidigt som människor får det bättre, säger Carina Borgström Hansson, expert på ekologiska fotavtryck på WWF.

Förra året lanserades Earth Hour City Challenge för första gången i Sverige och då fick Malmö titeln för sin plan för att åtgärda klimatproblemen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.