nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Täta tipparna med återvunnet material

  • Annons 1

Hundratals deponier eller soptippar ska stängas och täckas över de närmaste åren. Och istället för att använda naturmaterial presenteras Tvetametoden i en rapport från Avfall Sverige. Tvetametoden har blivit godkänd av Miljödomstolen och istället för naturmaterial används återvunnet material som konstruktionsmaterial för att täcka deponierna. Bland annat används aska från förbränningen som sluttäckning.

Metoden är utvecklad av Telge miljöteknik och Luleå tekniska högskola.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.