nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Tänkt nationalpark blir kalkbrott

  • Annons 1

Naturvårdsverkets planer på en nationalpark på norra Gotland har fått ge vika för ett kalkbrott. Tidigare i år gick målet upp i miljödomstolen i Nacka och företaget Nordkalk förlorade då de enligt domstolen bröt mot fem olika punkter i miljöbalken. Men företaget överklagade beslutet till miljööverdomstolen som nu ger dem rätt att starta kalbrottet. En förklaring enligt Naturskyddsföreningen är att regeringen i augusti försvagade naturvårdslagstiftningen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.