nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Taiwan satsar på grön energi

  • Annons 1

Taiwans premiärminister Wu Den-yih har presenterat en kommitté som ska hjälpa Taiwan att bli en framstående producent av energi och energiteknik. Målet är att bli en så kallad low-carbon nation genom att förbättra energistrukturen och skapa tillväxt inom produktions- och tekniksektorerna.

Ministry of Economic Affairs, MOEA, som ska sköta det administrativa arbetet har även föreslagit en handlingsplan med fokus på solceller och lysdioder samt biobränsle, bränsleceller och elfordon.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.