nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Systemfel ger brist på återvunnen plast

  • Annons 1

Svenska plaståtervinnare lider brist på avfall, enligt nyhetsbrevet Ål-bulletinen. Höga priser på plats har lett till att allt mer plast exporteras. Dessutom hamnar mycket av den plast som skulle kunna återvinnas i den kommunala avfallsförbränningen. Kommunerna betalar för att platsen ska eldas upp istället för att lämna in materialet för återvinning. Detta är ett systemfel som leder till resursslöseri enligt Annika Helker Lundström, vd på Återvinningsindustrierna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.

Rapport om fem grader varmare klimat

Om jordens medeltemperatur överskrider två grader, finns risken att det inte tar stopp där, utan går upp till fyra eller rentav fem grader. Det har forskare från Stockholm Resilience Centre kommit fram till i en ny studie.