nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Jämtkraft
Andreas Gyllenhammar har varit hållbarhetschef på Sweco sedan 2011 och arbetat med affärsutveckling av Swecos verksamhet, omvärldsanalys och som strategistöd i ledningsgruppen. FOTO: Jämtkraft

Swecos hållbarhetschef får ledande roll hos Jämtkraft

Andreas Gyllenhammar rekryteras till ledare för Jämtkrafts strategi- och innovationsarbete. Han kommer att få en viktig roll i bolagets förflyttning i energiomställningen.

  • Annons 1

– Det känns helt rätt att börja på Jämtkraft. Jag kan dra nytta av min helhetsbild av hållbar samhällsutveckling, och få bidra till vidareutveckling av Jämtkraft och energibranschen som står inför många spännande möjligheter och utmaningar, säger Andreas Gyllenhammar. 

Ska leda hållbarhetsexperter

Hans nya roll på Jämtkraft kommer att vara dels som ledare för ett nystartat team av experter på affärsutveckling, hållbarhet, digitalisering, smarta städer och innovation. Men även som hållbarhetsansvarig, där han kommer att ha ett stort inflytande på beslutsprocesser och utvecklingen på bolaget. 

– Andreas har gedigen erfarenhet inom hållbarhet, innovation och affärsutveckling. Med sitt ledarskap, kompetens och engagemang är jag övertygad om att Andreas, som ny medlem i teamet, kommer att ta en nyckelroll i att staka ut vägen för Jämtkraft, säger Erik Brandsma, vd på Jämtkraft.

Tillträder tjänsten i höst

Innan rollen som hållbarhetschef på Sweco arbetade Andreas Gyllenhammar som klimat- och miljöstrateg och dessförinnan som miljöanalytiker.

Andreas Gyllenhammar tillträder som chef för enheten Strategi, Innovation och Hållbarhet (SIH) vid Jämtkraft under hösten 2019. 

Läs mer: Dags att nominera till Miljöstrategipriset

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.