nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Saira Alladin, med energiministern Ibrahim Baylan och Pia Brantgärde Linder, ABB, som blev Årets Kraftkvinna 2017. FOTO: Sweco

Swecochef utses till Årets Kraftkvinna

Saira Alladin, regionchef på Swecos energiverksamhet, vinner priset Årets Kraftkvinna 2018.

  • Annons 1

Priset ges varje år ut till en kvinna inom energisektorn, som arbetar med jämställdhetsfrågor för att öka antalet kvinnor i energibranschen.

Många nominerade

Priset har initierats av organisationen Kraftkvinnorna och i år var 63 kvinnor i energibranschen nominerade till utmärkelsen.

– Jag är väldigt glad och hedrad över priset. Vi är många kvinnor som brinner för jämställdhet i energisektorn och varenda en bidrar till branschens utveckling. Jag ser jämställdhet som en framgångsfaktor och vi har arbetat aktivt med denna fråga i min verksamhet, säger Saira Alladin i ett pressmeddelande.

Ur juryns motivering: 

”Med lyskraft, stort mod och känsla för kommunikation inspirerar Saira män och kvinnor i arbetet med att nå en ökad mångfald och jämställdhet i branschen. I rollen som Årets Kraftkvinna 2018 är vi övertygade om att hon kommer att vårda och utveckla utmärkelsen samt attrahera fler kvinnor till vår bransch.”

– Priset är ett kvitto på att det jag arbetar med har fått effekt både inom Sweco och i samhället. Jag tror att det är viktigt att synliggöra de kvinnor som finns inom energibranschen och att lyfta fram förebilder. Vi har alla, både kvinnor och män, ett ansvar att se till att alla känner sig inkluderade, säger Saira Alladin.

Läs mer: Ylva Norén blir kanslichef på Delegationen för cirkulär ekonomi

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4