nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sweco utbildar miljöförvaltare i Kina

  • Annons 1

Kinesiska miljöförvaltare får hjälp av Sweco i Östersund med utbildning i klimatförändringar och ny teknik. Tillsammans med experter från Kina och USA ska företaget utbilda 70 personer.

– Deltagarna kommer ha stor nytta av att lära sig mer om exempelvis geografisk informationsteknologi. Ny teknik ger dem bättre kontroll över sina vattenresurser och hjälper dem att planera för framtida insatser på miljöområdet, säger Swecos Anders Gyllenhammar som reser till Kina i slutet av mars.

Uppdraget finansieras av Världsbanken.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.