nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sweco renar vatten i Honduras

  • Annons 1

SWECO har fått i uppdrag att förbättra VA-systemen i tolv mellanstora städer i Honduras. Uppdraget utförs tillsammans med ett lokalt konsultbolag och omfattar projektering av bland annat nya vatten- och avloppsreningsverk samt förbättring av befintliga anläggningar och ledningssystem. Idag saknar de flesta av de tolv städerna vatten- och avloppsreningsverk. Kranvattnet går därför inte att dricka och avloppsvattnet rinner många gånger orenat rakt ut i havet eller närliggande floder. Uppdraget pågår till december 2005 och är värt 14 miljoner kronor.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Världen kan halvera utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser före 2030 med lösningar och teknik som finns i dag. Det är budskapet i en ny rapport av bland annat Future Earth, Johan Rockström, Stockholm Resilience Center, WWF och Ericsson som presenteras vid Global Climate Action Summit i Kalifornien.