nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sweco leder vattenprojekt i Jordanien

  • Annons 1

Jordanien lider i dag av stor vattenbrist. För att förbättra tillgången på dricksvatten till landets huvudstad Amman bygger de nu ett nytt vattenförsörjningssystem som ska pumpa vatten längs en 35 mil lång vattenledning in till huvudstaden. Sweco har anlitats för att projektleda och övervaka byggnationen. Uppdraget utförs direkt åt den jordanska regeringen, Ministry of Water and Irrigation, och kommer att pågå de närmaste fyra åren. Ordern har ett värde på 130 miljoner kronor och är en av de största på miljösidan för Sweco.

När vattenförsörjningssystemet är färdigt kommer det att förse Ammans 2,5 miljoner invånare med nära hälften av deras vattenbehov.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.