nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sweco leder vattenprojekt i Jordanien

  • Annons 1

Jordanien lider i dag av stor vattenbrist. För att förbättra tillgången på dricksvatten till landets huvudstad Amman bygger de nu ett nytt vattenförsörjningssystem som ska pumpa vatten längs en 35 mil lång vattenledning in till huvudstaden. Sweco har anlitats för att projektleda och övervaka byggnationen. Uppdraget utförs direkt åt den jordanska regeringen, Ministry of Water and Irrigation, och kommer att pågå de närmaste fyra åren. Ordern har ett värde på 130 miljoner kronor och är en av de största på miljösidan för Sweco.

När vattenförsörjningssystemet är färdigt kommer det att förse Ammans 2,5 miljoner invånare med nära hälften av deras vattenbehov.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.