nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sveriges bästa hållbarhetsredovisning

  • Annons 1

Föreningen för revisionsbranschens, FAR, samrådsgrupp för miljöfrågor, socialt ansvar och hållbar utveckling har utsett SKFs hållbarhetsredovisningen till Sveriges bästa hållbarhetsredovisning. Motiveringen är att den är externt granskad, inkluderad i den tryckta årsredovisningen vilket tydligt signalerar att dessa frågor integreras i den dagliga verksamheten. För bästa miljöredovisning nominerades SAS. Motiveringen är att miljöredovisningen är väldisponerad och informativ med tydligt angivande av omfattning och väl utvecklade redovisningsprinciper. Miljöredovisningens trovärdighet ökar genom att den, liksom årsredovisningen, är externt granskad. Utnämningen innebär att företagen nomineras till den europeiska redovisningstävlingen European Sustainability Reporting Awards, ESRA.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.