nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sveriges bästa hållbarhetsredovisning

  • Annons 1

Föreningen för revisionsbranschens, FAR, samrådsgrupp för miljöfrågor, socialt ansvar och hållbar utveckling har utsett SKFs hållbarhetsredovisningen till Sveriges bästa hållbarhetsredovisning. Motiveringen är att den är externt granskad, inkluderad i den tryckta årsredovisningen vilket tydligt signalerar att dessa frågor integreras i den dagliga verksamheten. För bästa miljöredovisning nominerades SAS. Motiveringen är att miljöredovisningen är väldisponerad och informativ med tydligt angivande av omfattning och väl utvecklade redovisningsprinciper. Miljöredovisningens trovärdighet ökar genom att den, liksom årsredovisningen, är externt granskad. Utnämningen innebär att företagen nomineras till den europeiska redovisningstävlingen European Sustainability Reporting Awards, ESRA.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.