nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige vill ha frihandelsavtal för miljöprodukter

  • Annons 1

Sveriges regering vill ha ett nytt snabbförhandlat frihandelsavtal för klimat- och miljövänliga varor, tjänster och teknologier. Målsättningen bör vara att konkreta resultat ska kunna visas upp redan på klimattoppmötet i Köpenhamn nästa höst, enligt handelsminister Ewa Björling.

– Redan under klimatmötet i Bal diskuterades kopplingen mellan handel och klimat. Jag tror att tiden är mogen för att nu gå vidare och diskutera skarpa förslag om tullsänkningar, slopade kvoter och gemensamma certifierings- och märkningssystem, kommenterar handelsminister Ewa Björling.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.