nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sverige och Polen överens om Östersjön

  • Annons 1

Det krävs snabba åtgärder för att minska föroreningarna till Östersjön. Det är miljöminister Andreas Carlgren och Polens miljöminister Maciej Nowicki överens om. En åtgärd är att göra Östersjön till ett pilotprojekt enligt EUs marina direktiv. Ministrarna vill dessutom stärka kopplingen mellan det regionala samarbetet och EUs regionala transport och jordbrukspolitik.

– Näringsläckaget från jordbruket är en gemensam utmaning, säger Andreas Carlgren som pekar på att flera samarbetsprojekt för att minska jordbrukets utsläpp redan har inletts.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4