nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige och Polen överens om Östersjön

  • Annons 1

Det krävs snabba åtgärder för att minska föroreningarna till Östersjön. Det är miljöminister Andreas Carlgren och Polens miljöminister Maciej Nowicki överens om. En åtgärd är att göra Östersjön till ett pilotprojekt enligt EUs marina direktiv. Ministrarna vill dessutom stärka kopplingen mellan det regionala samarbetet och EUs regionala transport och jordbrukspolitik.

– Näringsläckaget från jordbruket är en gemensam utmaning, säger Andreas Carlgren som pekar på att flera samarbetsprojekt för att minska jordbrukets utsläpp redan har inletts.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4