nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljonstaden Jodhpur i Indien FOTO: Shutterstock

Svensk-indiskt samarbete ska ge hållbara städer

I veckan är regeringens stadsutvecklings- och it-minister, Mehmet Kaplan, i Indien för att utveckla miljöteknik och digitala lösningar för hållbar stadsutveckling.

  • Annons 1

I juni skrev Sverige och Indien under ett samarbetsavtal om hållbar stadsplanering. Det är en plattform för både svenska och indiska företag, forskare och institutioner att utveckla frågor som stadsplanering, markanvändning, avfallshantering, hållbara transportsystem, vatten och sanitet.

Mellan den 13 och 18 oktober kommer Mehmet Kaplan att följa upp och fördjupa samarbetet i frågan om hållbar stadsutveckling. Han kommer bland andra träffa Indiens stadsutvecklingsminister, Venkaiah Naidu, och it- och teleminister, Ravi Shankar Prasad.

– Samarbetsavtalet mellan våra två länder innebär att vi kan arbeta nära för att utveckla gemensamma lösningar inom miljöteknik och digitala lösningar för en hållbar och smart stadsutveckling. I och med min resa tar vi nu nästa steg för att fördjupa samarbetet, säger stadsutvecklings- och it-minister Mehmet Kaplan.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4