nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige lär ut hållbart mode i New York

Hur kan hållbar design stärka modevärlden? Under två dagar delar svenska designers med sig av lärdomar till klädproffsen i New York.

  • Annons 1

Hållbarhetstänkande, materialval och produktionsmetoder. Under två dagar, den 18 och 19 september, öppnas dörrarna till Parsons The New School for Design för att diskutera hållbar utveckling i innovationsprocessen.

Dag ett är enbart för modebranschen men dag två bjuds även allmänheten in. Tanken är att skapa nya samarbeten mellan Sverige och USA. Men också att öka kunskapsutbytet i branschen.

Bakom evenemanget står bland annat Svenska Institutet, Designboost, Exportrådet och flera modeföretag i samarbete med designskolan i New York och andra amerikanska aktörer.

– Med större kunskap om hållbar modedesign skapas möjligheter att förbättra konsumenternas val och med rätt syn på design kan vi skapa sociala, ekonomiska och miljömässigt hållbara förändringar – samt öka konkurrenskraften för vårt eget näringsliv, säger David Carlson på Designboost.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.