nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige lär ut hållbart mode i New York

Hur kan hållbar design stärka modevärlden? Under två dagar delar svenska designers med sig av lärdomar till klädproffsen i New York.

  • Annons 1

Hållbarhetstänkande, materialval och produktionsmetoder. Under två dagar, den 18 och 19 september, öppnas dörrarna till Parsons The New School for Design för att diskutera hållbar utveckling i innovationsprocessen.

Dag ett är enbart för modebranschen men dag två bjuds även allmänheten in. Tanken är att skapa nya samarbeten mellan Sverige och USA. Men också att öka kunskapsutbytet i branschen.

Bakom evenemanget står bland annat Svenska Institutet, Designboost, Exportrådet och flera modeföretag i samarbete med designskolan i New York och andra amerikanska aktörer.

– Med större kunskap om hållbar modedesign skapas möjligheter att förbättra konsumenternas val och med rätt syn på design kan vi skapa sociala, ekonomiska och miljömässigt hållbara förändringar – samt öka konkurrenskraften för vårt eget näringsliv, säger David Carlson på Designboost.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4