nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige inleder miljösamarbete med Indien

  • Annons 1

Sverige och Indien ska öka samarbete kring miljöteknik och forskning. Det är tanken bakom det samförståndsavtal som undertecknades av de två länderna i New Delhi i förra veckan. I avtalet ingår områden som klimat, den flexibla mekanismen CDM, miljöteknik, miljöförvaltning, hållbar stadsutveckling. Dels ska avtalet främja samarbete mellan institutioner, dels mellan näringslivet. Leder arbetet gör en arbetsgrupp med representanter från Indien och Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.