nr-logo

Hållbarhet i praktiken

förnybar
Enligt Euractiv var det framför allt Tyskland som blockerade en högre målsättning. FOTO: Hans Blomberg

Sverige i mål för andel förnyelsebar energi

Sverige har redan nått målet för andelen förnyelsebar energi. För EU som helhet är det en bra bit kvar.

  • Annons 1

20 procent förnyelsebar energi senast år 2020, det är målet för EU som helhet. Under 2012 har EU nått 14,1 procent, uppger Europaportalen.se.

Sverige är ett av tre medlemsländer som redan nått målet. 2012 hade Sverige 51 procent förnyelsebar energi, målet för 2020 är 49 procent. Även Bulgarien och Estland har nått sina mål på 16,1 respektive 25 procent.

Sverige, som har det högsta målet av alla medlemsländer, har dessutom den största ökningen av andel förnyelsebar energi mellan åren 2004 och 2012, från 38,7 procent till 51 procent.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.