nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sverige i globalt projekt för smarta elnät

Sverige går med i ISGAN, ett internationellt program för att främja smarta elnät.

  • Annons 1

Energimyndigheten fick i veckan i uppdrag av regeringen att leda Sveriges anslutning till programmet International Smart Grid Action Network. Målet är att främja utvecklingen av smarta elnät. Myndigheten blir också ansvarig för att samordna deltagandet i landet. Programmet är en del av International Energy Agency och lanserades i fjol. Det är ett av tio inititiativ för främja hållbar energiteknik i en process som USA:s energiminister Steven Chu drog igång vid klimatmötet i Köpenhamn 2009.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.