nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige bedöms nå energimålet

Sverige bedöms nå sitt mål för förnybar energi, det visar Energimyndighetens prognoser.

  • Annons 1

På uppdrag av regeringen har Energimyndigheten genomfört prognoser för att se om Sverige klarar sitt mål för förnybar energi. Enligt dem förväntas andelen energi från förnybara källor uppgå till 50,2 procent år 2020. Det bindande nationella målet uppgår till 49 procent.

I rapporten slås det också fast att det finns stora möjligheter att öka den förnybara energianvändningen ytterligare. Detta kan till exempel ske genom att andra länder tillåts investera i Sverige och exportera det förnybara värdet via så kallade gemensamma projekt. Här lyfts havsbaserad vindkraft fram som ett exempel på en energikälla som skulle fungera.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.