nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sverige bäst på social upphandling

En tysk studie rankar Sverige som etta på socialt ansvarsfull upphandling.

  • Annons 1

Studien har utförts av organisationen World Economy, Ecology & Development, Weed. Sverige får positivt betyg inom sju av åtta områden som har undersökts. Tvåan, Nederländerna, får positivt betyg på fem av åtta områden. Studien ska publiceras vid årsskiftet. Sverige har även tidigare fått gott betyg inom detta område. EU-kommissionen har lyft fram Sverige som bäst i Europa på grön upphandling, skriver Miljöstyrningsrådet.

– Det här identifierar oss som en internationell aktör på området – även om ingen svensk organisation eller myndighet ännu har fått ett officiellt uppdrag att arbeta med socialt ansvarsfull upphandling. Nu lägger vi en grund för att kunna stödja de statliga myndigheterna, kommunerna och landstingen i detta, säger Sven-Olof Ryding, vd på Miljöstyrningsrådet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.