nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige bäst på att minska utsläpp

Sverige kommer att minska utsläppen med 15 procent mer än åtagandet mellan 1990-2012, då Kyotoavtalet löper ut. Det visar prognoser från EU-kommissionen.

  • Annons 1

Med de siffrorna överträffar Sverige sitt åtagande mer än något annat land i EU. Sveriges förpliktelse var att inte öka utsläppen med mer än fyra procent, men enligt kommissionens beräkningar kommer utsläppen att minska med elva procent jämfört med 1990.

Även Frankrike, Storbritannien och Tyskland ser ut att överträffa sina mål. Eu:s kollektiva åtagande ser därav ut att nås med god marginal. De 15 medlemsländer som ingick i EU när Kyotoprotokollet tecknades, EU-15, har ett gemensamt åtagande om att minska utsläppen av växthusgaser med 8 procent 2008-2012 jämfört med 1990 års nivåer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.