nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sverige använde mindre el förra året

  • Annons 1

Efter två år med ökad elkonsumtion minskade Sveriges elanvändning förra året med en knapp procent, enligt nya siffror från SCB. Det var framför allt hushållen som minskade sin elkonsumtion, medan industrins elanvändning i stort sett var oförändrad.

Elproduktionen från vattenkraft minskade drastiskt förra året, på grund av låga nivåer i vattenmagasinen. Underskottet medförde en nettoimport av el till Sverige 2006. Även produktionen av el från kärnkraften minskade något på grund av produktionsstörningar, medan tillförseln av el från vindkraft och konventionell värmekraft ökade med sex procent vardera.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.