nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Jan-olof Jacke, vd Svenskt Näringsliv. FOTO: Sören Andersson

Svenskt Näringsliv får ny vd

Astra Zenecas Sverigechef Jan-Olof Jacke tar över som vd för Svenskt Näringsliv. 

  • Annons 1

Han har sedan 1999 haft flera olika positioner inom läkemedelsjätten Astra Zeneca. Sedan 2013 axlar han vd-rollen i Sverige. Han är även ordförande för Ung Företagsamhet och ledamot i styrelsen för Svenskt Näringsliv.

Han sitter också i styrelserna för ICC Sverige, Svenska Mässan och Mentor Sverige. Han utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg.

Läs mer: De har chans att vinna priset Hållbart Ledarskap

– Jag ser väldigt mycket fram emot detta. Det är en organisation som många har åsikter om. Jag har en bakgrund av att leda kunskapsintensiva organisationer och det här är en stark kunskapsorganisation. Svenskt Näringsliv har en central roll som företrädare för det samlade näringslivet, men också en unik uppgift som röst för alla de företagare, entreprenörer och branscher som ännu inte finns, men som kan uppstå om förutsättningarna är de rätta, säger Jan-Olof Jacke i en artikel för Svenskt Näringsliv.

Läs mer här.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.