nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskt företag vinner solpris

Absolicon har tilldelats Intersolar Award, solenergibranschens egen Oscar.

  • Annons 1

Utmärkelsen delades ut i München på solenergimässan Intersolar Europe. Produkten som Absolicon uppmärksammades för är en solfångare som genererar både el och värme samtidigt. Den är utvecklad för stora byggnader som hotell, sjukhus och industrier.

– Vi blev mycket hedrade när vi fick reda på att vi var nominerade. Att vinna priset här på plats känns fantastiskt och vi har fått stor uppmärksamhet för vår unika solfångare, säger Joakim Byström, vd för Absolicon.

Intersolar Award delas ut inom tre kategorier och uppmärksammar banbrytande produkter inom solenergiindustrin.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.