nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svenskt företag vinner solpris

Absolicon har tilldelats Intersolar Award, solenergibranschens egen Oscar.

  • Annons 1

Utmärkelsen delades ut i München på solenergimässan Intersolar Europe. Produkten som Absolicon uppmärksammades för är en solfångare som genererar både el och värme samtidigt. Den är utvecklad för stora byggnader som hotell, sjukhus och industrier.

– Vi blev mycket hedrade när vi fick reda på att vi var nominerade. Att vinna priset här på plats känns fantastiskt och vi har fått stor uppmärksamhet för vår unika solfångare, säger Joakim Byström, vd för Absolicon.

Intersolar Award delas ut inom tre kategorier och uppmärksammar banbrytande produkter inom solenergiindustrin.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4