nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svenskt företag finalist i koldioxidtävling

Plocka bort koldioxid ur atmosfären och vinn 25 miljoner dollar. Det är så Virgin earth challenge fungerar. Fyra år efter start har nu ett svenskt företag utsetts till finalist.

  • Annons 1

Runt om i världen tittar företag och myndigheter på möjligheterna att fånga in och lagra koldioxid i marken. För att stimulera utvecklingen instiftades 2009 tävlingen Virgin earth challenge av den brittiske entreprenören Richard Branson.

Det svenska företaget Biorecro är ett av elva som nu lyckats ta sig till final, utsedda av en jury som bland annat består av klimataktivisten Al Gore.

Biorecro tävlar med en teknik som innebär att man fånga in koldioxid från träd och växter istället för från fossila bränslen, som traditionellt används med den teknik som kallas CSS, Carbon capture and storage.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.