nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskt företag bygger reningsverk i Gaza

Svenska Conpura levererar reningsutrustning till ett avloppsreningsverk i norra Gaza. 350 000 personer kommer att få rent vatten.

  • Annons 1

En tysk entreprenör genomför projektet i samarbete med ett lokalt byggföretag i Gaza och det småländska företaget kommer att leverera produkter till förbehandling av avloppsvatten och slamsedimentering. Projektet beslutades redan för sju år sedan men först nu går det att genomföra på grund av politiska oroligheter. Reningsverket väntas stå klart 2014 och projektet finansieras av Världsbanken.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.