nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svenskt företag bygger reningsverk i Gaza

Svenska Conpura levererar reningsutrustning till ett avloppsreningsverk i norra Gaza. 350 000 personer kommer att få rent vatten.

  • Annons 1

En tysk entreprenör genomför projektet i samarbete med ett lokalt byggföretag i Gaza och det småländska företaget kommer att leverera produkter till förbehandling av avloppsvatten och slamsedimentering. Projektet beslutades redan för sju år sedan men först nu går det att genomföra på grund av politiska oroligheter. Reningsverket väntas stå klart 2014 och projektet finansieras av Världsbanken.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.