nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskt företag bygger reningsverk i Gaza

Svenska Conpura levererar reningsutrustning till ett avloppsreningsverk i norra Gaza. 350 000 personer kommer att få rent vatten.

  • Annons 1

En tysk entreprenör genomför projektet i samarbete med ett lokalt byggföretag i Gaza och det småländska företaget kommer att leverera produkter till förbehandling av avloppsvatten och slamsedimentering. Projektet beslutades redan för sju år sedan men först nu går det att genomföra på grund av politiska oroligheter. Reningsverket väntas stå klart 2014 och projektet finansieras av Världsbanken.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.