nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svenskt flygbränsleprojekt prisat i USA

  • Annons 1

Swedish Biofuels har tilldelats priset SACC Deloitte Green Award 2008 och en check på cirka 460 000 kronor. Tanken är att priset och utmärkelsen ska öppna dörrar till marknaden i USA, enligt Ny teknik.

Det är forskaren Angelica Hull och hennes företag Swedish Biofuels som Miljö & Utveckling skrivit om i det senaste numret av tidningen, som uppmärksammats ännu en gång i USA. (Se artikel i tidningen eller här bredvid.) Angelica Hull arbetar med att ta fram ett biobaserat jetbränsle och har sedan tidigare forskningskontrakt med en det amerikanska försvarsdepartmentet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.