nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskt CSR-arbete sprids till Indien

Snart ska 20 indiska företagsledare presentera vad de lärt sig av svenskt CSR-arbete. Det blir finalen i Svenska Institutets managementprogram där goda svenska exempel ska nå Asien.

  • Annons 1

Sverige har gott rykte globalt på CSR-fronten. De goda exemplen på hemmaplan har genom Svenska Institutets managementprogram för indiska företagsledare spridits även utanför landet. Målet har varit att inspirera snabbväxande företag i en lika snabbväxande ekonomi till att göra hållbarhetsfrågor till en integrerad del av verksamheten.

Företagscheferna kommer från bilindustri, media, gruvbolag och oljebranschen. De har tidigare varit i Sverige för att lära sig om CSR och även fått träffa hållbarhetsansvariga på stora svenska företag. Väl hemma har många deltagare drivit egna förändringsprojekt.

Högre säkerhet

En av deltagarna är Vinod Kulkarni från Bombay. Han jobbar med hållbarhetsfrågor på Tata Motors. Hans förändringsprojekt har gått ut på att förbättra förarutbildningar och därmed öka trafiksäkerhet och minska den höga dödligheten på de indiska vägarna.

Årets program avslutas den 9 december med ett seminarium för svenska och indiska företag och hur man kan skapa hållbara affärer. Där kommer också deltagarna från Indien att presentera hur de har jobbat med CSR på hemmaplan.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4