nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svenskarna vill ha vågkraft

  • Annons 1

Närmare hälften av alla svenskar hoppas att vågkraft kommer att vara ett av de energislag som utvecklas mest de närmaste 20 åren, visar en undersökning som Fortum genomfört bland 1 200 svenskar. 37 procent vill att den el man köper produceras av vågkraft. 42 procent av svenskarna anser dessutom att vågkraft är ett av de energislag som Sverige borde satsa mer på.

Beräkningar visar att det går att utvinna mellan 10 000 och 15 000 TWh varje år genom vågkraft. Bara i Östersjön skulle det gå att få ut omkring 24 TWh.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.