nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Många av de elprylar som finns i hushållen, till exempel verktyg, används ganska sällan och passar därför att dela med andra. FOTO: Batteriåtervinningen

Svenskarna positiva till delningsekonomin

En övervägande majoritet av invånarna i Sverige är positivt inställda till delningsekonomi. Det visar en undersökning bland 4 200 personer som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Batteriåtervinningen.

  • Annons 1

Undersökningen visar att 13 procent av befolkningen använder delningsekonomi mycket eller ganska ofta. En betydligt större andel, 61 procent är positivt inställda till delningsekonmin.

68 procent, kunna tänka sig att dela el- och batteridrivna produkter som inte används dagligen med andra utanför hushållet, till exempel släkt, vänner och arbetskamrater. Kvinnor är mer positiva till delning än män.

– Många av de elprylar som finns i hushållen, till exempel skruvdragare och glassmaskiner, används ganska sällan. Genom att dela sådana produkter blir det både billigare for konsumenten och bättre för miljön, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen.

 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.