nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svenskarna nästan bäst i klassen

  • Annons 1

Mer än en fjärdedel av alla svenskar har börjat undvika korta flygresor av klimatskäl. Det är nästan fyra gånger fler än i EU som helhet och fler än i något annat medlemsland. Svenskarna är också överlägset bäst på att minska sitt bilanvändande samt installera förnybar energi i hemmet. På nästan alla frågor i en färsk undersökning om vad var och en gör för att minska klimatförändringarna, från att återvinna till att köpa lokalproducerat, ligger Sverige en bra bit över EU-snittet. Det enda som svenskarna missar är vattenkonsumtionen där Sverige ligger betydligt sämre än EU-snittet.

I undersökningen, en så kallad eurobarometer från EU-kommissionen och Europaparlamentet, har 27 000 EU-medborgare svarat på frågor om sin inställning till klimatförändringarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.