nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svenskarna nästan bäst i klassen

  • Annons 1

Mer än en fjärdedel av alla svenskar har börjat undvika korta flygresor av klimatskäl. Det är nästan fyra gånger fler än i EU som helhet och fler än i något annat medlemsland. Svenskarna är också överlägset bäst på att minska sitt bilanvändande samt installera förnybar energi i hemmet. På nästan alla frågor i en färsk undersökning om vad var och en gör för att minska klimatförändringarna, från att återvinna till att köpa lokalproducerat, ligger Sverige en bra bit över EU-snittet. Det enda som svenskarna missar är vattenkonsumtionen där Sverige ligger betydligt sämre än EU-snittet.

I undersökningen, en så kallad eurobarometer från EU-kommissionen och Europaparlamentet, har 27 000 EU-medborgare svarat på frågor om sin inställning till klimatförändringarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4