nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svenska städer toppar miljöranking

Stockholm och Malmö är Europas andra och tredje mest miljövänliga storstäder, visar en internationell miljöstudie. I topp ligger Köpenhamn.

  • Annons 1

European Green City Index är genomförd av Economist Intelligence Unit på uppdrag av Siemens. Studien kartlägger hur miljön påverkas i 31 europeiska storstäder och presenteras i form av ett miljöindex. Städerna har utvärderats utifrån åtta kategorier: koldioxidutsläpp, energi, byggnader, transporter, luftkvalitet, miljöstyrning, vatten samt avfall och användning av mark.

– Malmö får en mycket bra placering i miljöindexet. Samtidigt är det intressant att få veta på vilka områden vi behöver förbättra oss, säger Anders Rubin, kommunalråd med ansvar för boende och infrastruktur.

European Green City Index initierades av Siemens och lanserades för första gången 2009. Varje stad har kartlagts med hjälp av 30 indikatorer.

– Den ökade urbaniseringen innebär stora miljömässiga utmaningar. Med studien om hållbara städer vill Siemens öka kännedomen om miljöutmaningarna och skapa en dialog med beslutsfattare i städer, säger Ulf Troedsson, koncernchef för Siemens i Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.