nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Kristianstad bidrar till hållbar stad i Vietnam

Världsarvsstaden Hoi An i Vietnam har fått i uppdrag av den vietnamesiske regeringen att bli ekologiskt hållbar senast år 2013. För att nå dit samarbetar man med Högskolan Kristianstad och Krinova Incubator & Science Park.

  • Annons 1

Hoi An har, liksom Kristianstad, ett världsarvsklassat vattenområde som omger staden. Hoi An har nu dessutom fått i uppdrag av den centrala vietnamesiska regeringen i Hanoi att bli landets första ekostad. Men det finns stora utmaningar att överbrygga. Hoi An är en liten turiststad vid sydkinesiska havet och lockar under högsäsong cirka 45 000 turister per dag. Här finns ett stort behov av lösningar inom miljöområdet, inte minst när det gäller vattenrelaterade frågor.

För att nå visionen om att bli ekologiskt hållbar, har Hoi An NGO Action Center for City Developement nu inlett ett samarbete med Högskolan Kristianstad och Krinova Incubation & Science Park. Förutom att utgöra en viktig mötesplats i forskarparkmiljö, använder man sig även av Clear Lab inom samarbetet, vilket är en plattform inom vattenrening på Kristianstad Högskola.

– Den här typen av samarbeten är viktiga delar i högskolans innovationsplattformar och innebär möjligheter för forskare och studenter men också näringsliv att delta i projekt och utveckla ny kunskap och affärsmöjligheter inom miljöteknik och hållbar utveckling, säger Sanimir Resic, rektor på Högskolan Kristianstad.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4