nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svensk träteknik uppmärksammas i Japan

  • Annons 1

Luleå tekniska universitets forskning inom träteknik och deras knytpunkt Träcentrum norr har uppmärksammats i japansk tv.

– Programmet har fokus på hållbar utveckling och att bygga i trä är det mest miljövänliga sättet vi har, säger Olle Hagman, föreståndare för Träcentrum Norr.

På Skellefteå campus pågår för tillfället bygget av ett nytt kårhus som konstrueras enligt japansk byggteknik utvecklad för den europeiska marknaden. De industriella metoder som används vid svenskt skogsbruk och vidareförädling är också av stort intresse i Japan.

Målsättningen för Träcentrum norr är att öka förädlingsvärdet och stärka konkurrenskraften för svensk träindustri.

– Det är roligt att Skellefteå och vår verksamhet vid Luleå tekniska universitet har uppmärksammas i Japan. Vi utvecklar ju ett framtidskoncept för trä som är av stort intresse även internationellt, säger Olle Hagman.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4