nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svensk miljöteknik till Ryssland och Ukraina

  • Annons 1

Sida ska stödja fem nya insatser för att förbättra miljön i Ryssland och Ukraina. I samband med det får svenska företag som tillverkar fjärrvärmeteknisk utrustning möjlighet att demonstrera sina produkter och knyta kontakter med potentiella kunder i de båda länderna.

– Både Ryssland och Ukraina har ett enormt behov av miljöteknik och inom många områden finns inga lokala leverantörer. De svenska företagen har en viktig roll att spela för utvecklingen av miljötänkandet inom flera sektorer, säger Jan Johansson, handläggare på Sida.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.