nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svensk miljöteknik till Ryssland och Ukraina

  • Annons 1

Sida ska stödja fem nya insatser för att förbättra miljön i Ryssland och Ukraina. I samband med det får svenska företag som tillverkar fjärrvärmeteknisk utrustning möjlighet att demonstrera sina produkter och knyta kontakter med potentiella kunder i de båda länderna.

– Både Ryssland och Ukraina har ett enormt behov av miljöteknik och inom många områden finns inga lokala leverantörer. De svenska företagen har en viktig roll att spela för utvecklingen av miljötänkandet inom flera sektorer, säger Jan Johansson, handläggare på Sida.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.