nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svensk miljöteknik till Förenade Arabemiraten

  • Annons 1

En ny miljöteknikgrupp har bildats för att marknadsföra svensk miljöteknik i Förenade Arabemiraten och i Gulfregionen i övrigt. I gruppen ingår cirka tio företag som arbetar med miljöteknik, däribland ABB, Alfa Laval och Atlas Copco.

Bakom gruppen står Symbiocity, Exportrådets varumärke för hållbar samhällsutveckling. Den får stöd av Exportrådets kontor i Dubai, Svenska Handelskammaren i Abu Dhabi och Dubai samt svenska ambassaden i Abu Dhabi.

Abu Dhabi satsar på att bli världens första koldioxidneutrala stad, och här ser även svenska företag en möjlighet att vara med och bidra med tekniska lösningar, konsultation och utbildning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.