nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svensk miljöteknik på långresa

Svensk miljöteknik ska fortsätta att spridas globalt. På agendan står nu Brasilien och Förenade Arabemiraten.

  • Annons 1

I slutet av juni undertecknade Sverige och Förenade Arabemiraten ett femårigt avtal inom miljö- och energiteknik. Syftet är att främja samarbete och tekniköverföring inom hållbar stadsutveckling som vattenrening, sophantering och transport, förnybar energi och att motverka klimatförändringar.

Regeringen har också gett Exportrådet i uppdrag att lägga extra krut på ökad export av miljöteknik till Brasilien. Satsningen gäller från 2011 till 2014 och omfattar tre miljoner kronor per år. Även satsningen i Brasilien inriktas på hållbart stadsbyggande.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.