nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svensk miljöteknik får skjuts i USA

Att hjälpa svenska cleantechföretag att slå sig in på den amerikanska marknaden. Det är tanken bakom House of GreenTech.

  • Annons 1

House of GreenTech är ett svensk-amerikanskt handelshus som nu startas av svenska Salesgen. Företaget etablerar kontor både i Sverige och i delstaten Maryland i USA.

Vd Peter Selemark menar att handelshuset kommer kunna bistå med marknadsföring, projektfinansiering, rådgivning och ett amerikanskt bolag som avtalsslutande part.

– Marknaden för miljöteknik befinner sig ungefär där it befann sig i början av nittiotalet. Dynamiken är stark och det mesta är ogjort. Dessutom finns det stora förutsättningar att sälja svensk och nordisk teknik till USA istället för att som i it-branschen huvudsakligen importera till Sverige, säger Peter Selemark.

Grönare Maryland

Marylands guvernör Martin O’Malley har varit drivande bakom ett skandinaviskt kontor som öppnade i somras och som ska attrahera skandinaviska företag till delstaten. Han ser positivt på handelshuset.

– Maryland och Sverige har ett ömsesidigt intresse för grön teknik och miljövänliga energilösningar och vi ser fram emot att vår europeiska partner kommer hjälpa oss att skapa ett smartare och grönare Maryland, säger O’Malley.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.