nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svensk kollektivtrafik efterlyser utvecklingsmål

  • Annons 1

Svensk kollektivtrafik efterlyser regeringens mål för kollektivtrafikens utveckling i ett öppet brev till infrastrukturminister Åsa Torstensson.

En enad kollektivtrafikbransch la i maj fram ett förslag om fördubblad kollektivtrafik i Sverige fram till år 2020. Nu vill branschorganisationen veta om regeringen ställer upp på målet om fördubbling.

Brevet innehåller en rad konkreta förslag, bland annat om att infrastrukturpropositionen måste få en tydlig kollektivtrafikprofil som innehåller satsningar på en fördubbling av kollektivtrafiken, och att fordonsbeskattning ska användas som ett strategiskt verktyg för att stärka kollektivtrafikens konkurrenskraft och uppnå miljömål.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.