nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svensk-kinesiskt partnerskap för den hållbara staden

  • Annons 1

Vid FN-toppmötet i Johannesburg presenterar Sverige ”Den hållbara staden” – ett svensk-kinesiskt partnerskap om innovativa lösningar för en hållbar stadsmiljö. Syftet med det svensk-kinesiska samarbetsprojektet är att ta fram ett helhetskoncept för utveckling av stadsmiljö. Det skriver Exportrådets projekt Svensk Miljöteknikexport i ett pressmeddelande. Projektet ska rikta uppmärksamheten på nya och mer effektiva tekniska lösningar för hållbar stadsmiljö samt presentera en systemlösning där synergier och samverkan mellan stadens olika försörjningssystem utgör en viktig del.

– Sverige har i många fall världsledande lösningar för en hållbar stadsutveckling och kan bidra till ett viktigt utbyte av erfarenheter i Johannesburg, säger handelsminister Leif Pagrotsky i ett pressmeddelande.

Projektet har initierats under en diskussioner mellan nätverket Svensk Miljöteknikexport och konsultföretaget SWECO, som är ett av nätverkets medlemsföretag. Tillsammans med Utrikesdepartementet och Miljödepartementet etablerades ett partnerskap med kinesiska miljödepartementet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4