nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svensk kemikaliefilm visas för FN-delegater

Dokumentärfilmaren Stefan Jarls Underkastelsen, om kemikaliecoktailen i våra kroppar, hade nyligen premiär. Redan nu har FN visat intresse och ska visa filmen för 1 500 delegater.

  • Annons 1

Uppståndelsen kring Stefan Jarls dystra dokumentärfilm Underkastelsen, om hur kemikalier vi utsätts påverkar och kan komma att påverka oss i framtiden, har spridit sig som ringar på vattnet ut mot resten av världen. Nu har FNs miljöprogram Unep fått nys om filmen. I början av maj visas filmen på Bohemian National Hall i New York för 1 500 delegater från medlemsländer, organisationer och näringsliv under ett möte arrangerat av FNs avfalls- och kemikaliekampanj Safe Planet och Kommissionen för Hållbar Utveckling.

Professor Åke Bergman som är filmens guide kommer att finnas på plats under visningen.

– Unep är den högsta internationella nivån som hanterar kemikaliefrågor. Jag blev oerhört tagen att de hörde av sig till och med före filmens internationella premiär. Med den här möjligheten får man en verklig chans att kommunicera allvaret i kemikaliesituationen till de beslutsfattare som borde ta sitt ansvar för kemikaliehanteringen i världen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.