nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svensk cleantech på pr-turné i Spanien

  • Annons 1

Spanien ska få upp ögonen för den svenska cleantechindustrins kompetens på området hållbar stadsplanering. Under en fyra dagar lång roadshow reser svenska företag till Madrid, Valencia, Barcelona och Bilbao för att berätta mer om vad de har att erbjuda, skriver Ny Teknik.

Företagen är med i Symbio City, Exportrådets varumärke för hållbar stadsplanering, som syftar till att sälja in svensk cleantech i världen. Ett av de deltagande företagen är Absolicon som är specialiserade på solenergi och som bland annat har sålt in solfångare till ett hotell i Marbella. Andra deltagande företag är Scania, Ikea och Envac.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.