nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svårt att vara miljövänlig

  • Annons 1

För att nå framtida miljömål måste konsumenter ändra sitt beteende Men bara var femte svensk tycker att det är lätt att agera miljövänligt. Nästan varannan tycker att det är för många val att göra. Det visar en undersökning från Konsumentverket som frågat allmänheten om boende, mat och resor.

Att göra miljövänliga val tycker nästan hälften av de tillfrågade tar för mycket tid och det är i många fall prissättningen som ses som ett hinder för ett mer hållbart leverne.

– Det måste bli lättare för konsumenterna att agera hållbart. Om vi ska komma någonstans måste standardvalet vara det miljövänliga alternativet, säger Ingela Dahlin, projektledare på Konsumentverket.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4