nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svårt att vara miljövänlig

  • Annons 1

För att nå framtida miljömål måste konsumenter ändra sitt beteende Men bara var femte svensk tycker att det är lätt att agera miljövänligt. Nästan varannan tycker att det är för många val att göra. Det visar en undersökning från Konsumentverket som frågat allmänheten om boende, mat och resor.

Att göra miljövänliga val tycker nästan hälften av de tillfrågade tar för mycket tid och det är i många fall prissättningen som ses som ett hinder för ett mer hållbart leverne.

– Det måste bli lättare för konsumenterna att agera hållbart. Om vi ska komma någonstans måste standardvalet vara det miljövänliga alternativet, säger Ingela Dahlin, projektledare på Konsumentverket.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.