nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svårt att äta efter säsong – parkeringsskiva ska hjälpa

Det finns en stor vilja att anpassa matlagningen efter säsong men osäkerheten om när olika matvaror är som bäst försvårar, visar en undersökning från Lantmännen.

  • Annons 1

Drygt var tredje konsument i Lantmännens undersökning känner att de har bra koll på när matvaror är i säsong. Tio procent av svenskar tänker dock inte överhuvudtaget på detta när de handlar. Och nästan lika stor andel vet inte när olika matvaror har sin säsong. Och fler vill bli bättre. Undersökningar visar också att mat som äts i säsong är mer näringsrik och klimatet påverkas mindre.

Lantmännen ska nu öka kunskapen genom att finnas på plats i butik i olika delar av landet. På några orter kommer också svenska lantbrukare att finnas på plats för att dela med sig av sin kunskap.

Dessutom har de tagit fram en kombinera säsongs- och parkeringsskiva med vilken man kan snurra fram de matvaror som har säsong olika månader på året. Parkeringsskivan är godkänd av Vägverket och kommer att delas ut i anslutning till matbutiker.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.